Срещи в Париж

Home  /  Дейности и събития  /  Срещи в Париж

Срещи в Париж

В края на м.септември 2014 г. вицепрезидентът на френската асоциация за културен обмен “La joie des horizons”- историкът Мълвина Господинова,  бе на работно посещение в Париж във връзка с представянето на програмата на Асоциацията „Непознатото наследство“.

В рамките на посещението бяха проведени множество срещи с ръководители на обществени, културни и религиозни организации от Франция, работещи в сферата на обществения интерес и държавната политика. По време на разговорите беше изтъкната необходимостта от по-голямо сътрудничество именно в областта на културата, която е най-естествения и здрав мост между различните държави и народи.

Във връзка с програмата на посещението и в качеството си на председател на Християн- монархическия клуб „Св.Цар Борис I” – официален партньор на асоциацията „La joie des horizons”, г-жа Мълвина Господинова бе гост на I.M.R.F Maison Royale de France . По време на разговорите бяха дискутирани, както въпроси от взаимен интерес, така и актуалната политическа ситуация в двете държави, оставаща напрегната поради икономическите проблеми и заплахата от нова вълна на тероризъм. Г-жа Господинова изтъкна особената необходимост от умереност и прагматизъм. На 27 септември бе даден официален обяд по повод стартирането на нова интернет-страница на Негово Кралско Височество Принц Анри VII, граф на Париж и херцог на Франция. Негово Височество Принцът отбеляза в речта си изключителната важност за всяко общество и държава на солидарността, съхраняването на историческите корени и отговорността, която всеки трябва да има към своята Родина.

Особено вълнуваща бе и срещата на г-жа Господинова с църковното настоятелство на БПЦО „Св.Патриарх Евтимий Търновски”- духовното средище на българската общност в Париж.

Галерия на събитието

снимки – архив на ХМК